Bahan:
500 gr Daging babi yang ada minyaknya.
3 butir kentang ukuran besar
air 500 ml
bumbu halus :
Kencur, Merica, Ketumbar, Jinten, Kecap, Bawang Putih, Garam, Kemiri,pala
Cara Membuat:
Daging babi dipotong persegi. Kentang dipotong empat dan digoreng. Bumbu-bumbu: bawang putih, ketumbar, jinten, kencur dan kemiri ditumbuk halus.
500 gr Daging babi yang ada minyaknya.
3 butir kentang ukuran besar
air 500 ml
bumbu halus :
Kencur, Merica, Ketumbar, Jinten, Kecap, Bawang Putih, Garam, Kemiri,pala
Cara Membuat:
Daging babi dipotong persegi. Kentang dipotong empat dan digoreng. Bumbu-bumbu: bawang putih, ketumbar, jinten, kencur dan kemiri ditumbuk halus.
Cara Memasak:
Daging babi sesudah diuleni dengan bumbu-bumbu diatas, lalu digoreng dengan sedikit minyak babi. Kemudian beri air sedikit, merica, garam, kecap, Godok hingga empuk betul dan hingga airnya asat. Terakhir masukkan kentang.
Daging babi sesudah diuleni dengan bumbu-bumbu diatas, lalu digoreng dengan sedikit minyak babi. Kemudian beri air sedikit, merica, garam, kecap, Godok hingga empuk betul dan hingga airnya asat. Terakhir masukkan kentang.
No comments:
Post a Comment